Homepage   Ons op facebook Ons op you-tube Ons op you-tube Ons op you-tube Onze webshop   

Yoga avonden bij tantra-lotus
 
 

dharma-lotus > tantra-lotus > yoga > yoga

Iedere dinsdagavond in de even weken is er van 20:00-22:00 uur een yoga-avond. Ervaring of kennis is niet nodig om deel te kunnen nemen aan deze avonden en iedereen doet de oefeningen op diens eigen niveau.
Wil je serieuzer en gestructureerd met yoga aan de slag dan is de yoga-opleiding een optie (jezelf opleiden, groeien in de yoga als proces voor zelfontwikkeling).

De kum-nye yoga filosofie

Yoga is een systeem waarbij zowel het fysieke als ook het energetische lichaam getraind wordt. Yoga wordt samen met inzichtmeditatie gezien als de enige 2 methoden om de diepste inzichten te komen.
De yoga welk wij beoefenen komt voort uit de kum-nye, een Tibetaans-boeddhistische stroming.

De filosofie van de kum-nye yoga is, dat het fysieke en het energetisch lichaam als 2 kanten van een medaille zijn. Ze hebben een onlosmakende band met elkaar, beïnvloeden elkaar en stimuleren elkaar. Elke blokkade welk zich uit op het fysieke (dat is inclusief met mentale lichaam) heeft een oorzaak op het energetische lichaam.
Een yoga-houding aannemen is dus ook een samenspel van zowel dit fysieke- als dit energetische lichaam. Dat je een yoga-houding niet kunt, kan dus aan beide lichamen liggen. Zodoende is yoga niet alleen een fysieke beoefening maar ook een spiritueel onderzoek in jezelf.

Binnen de kum-nye behoor je elke yoga houding te kunnen aanleren binnen maximaal 4 maanden tijd, mitis je de oefening elke dag bezigt. Dat is de maximale tijd dat het fysieke lichaam erover doet om qua spieren, aanhechtingen, banden en pezen vatbaar te maken voor de oefening. Lukt de oefening daarna nog steeds niet, dan heeft het het geen fysieke- maar een energetische reden waarom de oefening niet lukt.

dinsdagavond = yoga avond

Elke dinsdagavond in de even weken is er een yoga avond van 20:00 tot 22:00 uur. Je wordt ontvangen in de 'woonkamer' met thee, de groep bestaat uit maximaal 8 personen. Na een korte meeting is er gelegenheid om vragen te stellen. Soms geeft dit aanleiding tot een korte lezing of diepere uitleg. Vervolgens worden enkele aanwijzingen gegeven voor de komende yoga serie,  bestaat de groep uit nieuwkomers dan wordt tevens uitgelegd hoe en wat je straks wel of niet gaat doen.

Na een mogelijkheid tot omkleden gaan w naar de kleine of de grote zaal en beginnen we met de yoga.
Aan het einde wordt alles nog even rustig doorgesproken en kan je nog vragen stelen.

yoga opleiding

Ben je geinteresseerd in deze vorm van yoga, dan is de yoga opleiding wellicht iets voor je. Er is een basis opleiding en een vervolg opleiding, alle informatie kan je hier vinden.

enkele solo yoga houdingen

 

 

gegevens

elke dinsdagavond i/d even weken
van 20:00 - 22:00 uur
10 euro per avond (leerlingen uit een opleiding = gratis)
ga hier naar het inschrijfformulier